Január 31-én 10 órakor kezdődött az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat hivatalos sajtótájékoztatója. A XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban megtartott rendezvényre mintegy 50 sajtós és más résztvevő volt kíváncsi. A sajtóesemény kiemelt vendége dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, a rendezvénysorozat fővédnöke volt.

A hivatalos köszöntők előtt a helyi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola ifjúsági jazz zenekarának produkcióját láthatták az érdeklődők.

Hoppál Péter részletesen ismertette a program támogatásának indokait, illetve kifejtette, hogy a kultúrpolitika számára fontos, hogy a kulturális alapellátást nyújtó intézmények minél ismertebbek legyenek az országban.

Novák Péter, a XI. Kultúrházak Éjjel-nappal akció védnöke nagyon fontosnak nevezte, hogy az emberek művelődését és közösségi életét magas színvonalon szervezzék a kultúrházak. Ezzel kapcsolatban néhány személyes élményét is megosztotta a közönséggel.

Bordás István, az MNE elnöke a rendezvénysorozat eseményeiről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A sajtótájékoztató nem csupán a Népművelők Egyesületének február 10-12 között megvalósuló rendezvényéről szólt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében az államtitkár itt jelentette be, hogy új közösségszervező BA szakok indulnak Magyarország 7 felsőoktatási intézményében. A szakindítás részleteit dr. Juhász Erika, a felsőoktatási Művelődéstudományi és Andragógiai Szakbizottság társelnöke ismertette.

A részletes program a kulturhazak.hu  weblapon tekinthető meg.
További információk: https://www.facebook.com/kulturhazak 

Az eseményekről szóló MTV 1-en sugárzott tudósítás: