Kérdése, véleménye van a témában, írjon a fórum oldalra ITT

 

—-

Kérdés: A közalkalmazotti jogviszony átalakulását követően továbbra is használhatják-e az intézmények a KIRA programot?

 Az új munkaszerződést, ami november 1-től hatályos, ezt a KIRA generálja vagy erre is lesz formanyomtatvány?

 Az új munkaszerződés teljesen új jogviszony létrehozását jelenti, vagy a meglévőt módosítjuk több ponton a KIRA-ban (pl: jogviszony típusa, nem lesz fizetési kategóriába sorolás, milyen munkakörbe kerülnek mi alapján meghatározva)?

Jó lenne valami sablon, amit a közalkalmazottak kiértesítéséhez, a közléshez, illetve az változások elfogadásához/megtagadásához tudunk használni.

Az augusztus 1-jei tájékoztatási kötelezettségünk a jogviszony átalakulásáról és hatásáról, illetve az azt követő ajánlatról augusztus 15-ig lesz-e egységes nyomtatvány vagy ez ránk van bízva? Vagy esetleg az ajánlatot írják alá, amit teszünk augusztus 15- ig és a munkaszerződés egy külön dokumentum lesz november 1-től?

Válasz: A Tv. hatálya a költségvetési szervként működő intézményekre terjed ki, így vélhetően továbbra is elérhető lesz a KIRA, az egyes okiratsablonokat és várhatóan a KIRA készíti el. Az azonban teljesen biztos, hogy a tájékoztató szövegét vagy az elfogadó nyilatkozatokat a KIRA nem fogja generálni. Mivel a jogszabály pontosan nem rögzíti az ajánlattétel formáját, a kész munkaszerződés, tartalommal feltöltve egyszerűsíti az ajánlattételt, külön ajánlat nélkül is. Miután az erre vonatkozó szabályozás még nem látott napvilágot, készült néhány okiratsablon. Az még nem ismert, hogy a KIRA-ban a munkaviszony ú jogviszonynak minősül vagy a korábbit kell módosítani. Jogilag azonban az átalakulása nem jelent új jogviszonyt, vélhetően ezt a KIRA is követni fogja.