Április 10-én évi rendes közgyűlését tartotta a B-A-Z Megyei Népművelők Egyesülete a kazincbarcikai Don Bosco Sport- és Szabadidőközpontban. Az egyesület régi hagyománya, hogy éves közgyűléseit mindig más és más megyei közművelődési intézményben tartja.

A közgyűlésen Csatlósné Komáromi Katalin elnök a tagság elé terjesztette a 2016. évi tevékenységi és pénzügyi beszámolót. (A dokumentum pdf-ben ITT.A dokumentumokat a közgyűlés egyhangúan elfogadta. Az eseményen a tagság döntött kitüntetésre való felterjesztésről, valamint tájékoztatót hallgatott meg a Magyar Népművelők Egyesülete aktuális tevékenységéről. Bordás István MNE-elnök előadásában szó esett a Népművelők Országos Vándorgyűléséről, valamint a kulturális törvény tervezett módosításához kapcsolódó egyesületi álláspontról.

A hivatalos közgyűlési kereteken túl Seres Ottó igazgató és Sajó Attila egyesületi tag, egyben a Don Bosco Sport- és Szabadidőközpont munkatársa tájékoztatta a tagságot e sajátos egyházi fenntartású sport és kulturális intézmény tevékenységéről.