1. február 2-4. Helyben van a sokszínűség

 Letöltések ITT!

Felhívás

Újra itt a lehetőség! Február első hétvégéjén, 2018 február 2. és 4. között a Kultúrházak Éjjel-Nappal (KHÉN) keretében az Önök művelődési háza, kultúrháza, agórája is a figyelem középpontjába kerülhet! A több mint tíz éves múltra visszatekintő, és évről-évre több intézményt és látogatót vonzó országos rendezvénysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi közművelődési intézmény a kulturhazak.hu weboldalon való regisztrációval és az eseményhez kapcsolódó programok feltöltésével. Az eseményen tavaly több mint 600 intézmény 1500 programja várta a látogatókat.

Építsenek településük, térségük közösségeinek aktivitására! Szervezzenek eseményeket a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon. Éjszakai program biztosítása nem kötelező, de kérjük, hogy minél több helyszínen vállalkozzanak rá. Kiemelten fontos lenne, hogy olyan programok is szülessenek, melyek direkt erre az alkalomra készülnek vagy kapcsolódnak idei szlogenünkhöz (Helyben van a sokszínűség)

Határon túli magyar szervezetek jelentkezését is várjuk!

 

Miért éri meg csatlakozni?

 • A Kultúrházak Éjjel-Nappal lehetőseget ad arra, hogy olyan helyi vagy környékbeli látogatókat, érdeklődőket is bevonzzon az intézménybe, akik egyébként nem rendszeres látogatói vagy használói a művelődési intézményeknek.
 • A programsorozat országos volta és múltja, valamint az egyre érdekesebb programkínálat miatt fokozott médiafigyelem kísérheti a rendezvényeket, az országos sajtó évről-évre beszámol a rendezvénysorozatról. Ez az egyetlen olyan közművelődési szakmai programsorozat, amely kiemelt figyelmet kap az országos és a regionális médiában.
 • A KHÉN arculati elemeivel ellátott marketing és reklámanyagok is az intézmények rendelkezésésre állnak. Az arculati elemek használatával is hangsúlyozhatja az adott intézmény, hogy a jól ismert rendezvénysorozat résztvevője. A jelentkező intézményeknek a program arculati elemeinek használata elektronikus és papíralapú információs anyagaikban is kötelező. A 2018-as logócsomag december 1-jétől letölthető a www.kulturhazak.hu weboldalról.
 • Az eseménysorozatot évről évre egyre többen látogatják, a csatlakozó intézmények száma is folyamatosan növekszik.
 • Az idei kiemelt tematika – Helyben van a sokszínűség – a művelődési intézmények összetett szerepét és sokoldalúságát  állítja a középpontba. Reméljük, hogy a téma ösztönzően hat mind az új jelentkezők, mind a Kultúrházak Éjjel-Nappalhoz már évek óta csatlakozó intézmények számára, hogy új és innovatív programokkal készüljenek a februári hétvégére.

Szervezők, célok

 • Az eseménysorozat meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete, fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
 • Egyesületünk 2018-ban a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére kívánja felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy a helyben meglévő kulturális értékekre milyen újszerű események épülnek. Rendezvénysorozatunkkal szeretnénk tudatosítani azt, hogy a közművelődési intézmények sokoldalúságuknak és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő, fejlesztő munkájuknak köszönhetően meghatározó szerepet töltenek be mindennapi életünkben hagyományaink tovább éltetésében csakúgy, mint új kulturális értékeink létrehozásában. Célunk hogy megmutassuk, hogy a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenysége milyen sokszínű; közösségépítő, fejlesztő munkájuk és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.

Regisztráció és programok

Mivel idén a regisztrációs rendszer némileg megváltozik, ezért kérjük, hogy ne felejtsék el azok is újra regisztrálni intézményüket, akik már évek óta részt vesznek a rendezvényen. A tudnivalókról hamarosan bővebb információt is küldünk.

 • Regisztráció és a programok feltöltésének kezdete a www.kulturhazak.hu oldalon 2017. december 1. A regisztráció határideje 2018. január 26. Kérjük a programhoz csatlakozókat, hogy mielőbb töltsék fel eseményeiket, ez által biztosíthatják, hogy minél többen látogassanak el azokra. Kiegészítésre, módosításra ezt követően is van lehetőség. További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.

 Javasolt programelemek:

 • Szlogenhez kapcsolódó programok, pl. mini-gála szervezése
 • Interaktív programok, pl. Szabadulójáték a művelődési ház termeiben, ügyességi és szellemi feladatokkal
 • Közös alkotó produkciók, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot és sikerélményt, vagy kapjanak kedvet az adott tevékenységhez. Pl. flashmob, előzetesen elsajátítható produkció közös bemutatása

Több javasolt programelemet, rendezvényötletet a 2018 KHÉN Rendezvényötletek című dokumentumban talál a  Letöltések rovatában.

Pályázatok

Idén ismét meghirdetünk három, pénzdíjas pályázatot. Az idei témák a következők:

– #mindentegylapra – kulturális plakátpályázat

– #vanképedhozzánk? – fotópályázat

– #okosművház – szakmai innovációs pályázat

 

A részletes pályázati kiírások a www.kulturhazak.hu  oldalon 2017. december 1-től olvashatóak illetve letölthetőeka letöltések rovatban itt.

További bővebb, a KHÉN 2018-as programsorozatával kapcsolatos információkkal hamarosan jelentkezünk.

Támogatóink:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap

 


A kiírással kapcsolatos letöltések: