Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár részvételével szervezte meg az MNE az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat nyitó sajtótájékoztatóját. A rendezvényt a Marczibányi Téri Művelődési Központ fogadta be. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 12 év alatt a rendezvénysorozat egy olyan országos akcióvá nőtte ki magát, amelyben 600 intézmény közel 2000 programot valósít meg. Kijelentette, hogy a kultúrházak azok az intézmények, amelyek a legközelebb állnak az emberekhez. Mindennapi programkínálatukkal színesítik az érdeklődők kulturális életét. A sajtótájékoztatón köszöntőt mondott Medveczky Balázs, a Duna Média Szolgáltató Nonprofit Zrt. szolgáltatási igazgatója. Hangsúlyozta, hogy a rendezvény támogatását misszióként kezelik. Fontos feladatuknak tekintik, hogy a hazai közművelődés intézményeit minél közelebb tudják vinni a nézőkhöz.

Bordás István, az MNE elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy az idén 3 kiemelt helyszíne is lesz a rendezvénysorozatnak. A háromnapos akció hivatalos megnyitója Budakeszin lesz. Február 3-án, Székesfehérváron szerveznek családi programokat. Február 4-én pedig Hidasnémeti élvez majd kiemelt figyelmet. A családok évéhez kapcsolódva a sorozat szombati napján 3 kiválasztott művelődési házban is tartanak családi napot.

Novák Péter régóta leegyeztetett elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a sajtóeseményen, éppen ezért videó üzenetben szólt a jelenlévőköz. A rendezvény keretéül, illusztrálva a „Helyben van a sokszínűség” jelmondatot, Radványi Balázs Kossuth-díjas zenész és Medveczky Balász Junior Príma-díjas zongorista produkciója szolgált.


Novák Péter videó üzenete:


A sajtótájékoztatóhoz közvetlenül kapcsolódó megjelenéseket az alábbi linkeken olvashatják: