Az elmúlt években kialakult szokásoknak megfelelően záró sajtótájékoztatóval ért véget a 2018. évi Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat. Február 15-én a Kispesti Munkásotthonban megrendezett eseményen az MNE vezetőin túl jelen voltak az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselői, valamint a pályázatokon nyertes közművelődési intézmények munkatársai.

Az EMMI nevében Szedlacsek Emília, a Közösségi művelődési és művészeti főosztály vezetője értékelte a rendezvénysorozatot. Elmondta, hogy az idén a programhoz 322 település csatlakozott, ahol 452 helyszínen 1300 program valósult meg. (Szedlacsek Emília beszéde ITT olvasható.)

Novák Péter, a rendezvény védnöke személyes hangú beszámolóban értékelte az eseményeket. Kiemelte a Hidasnémetiben megvalósult családi délután remek hangulatát és a helyiek vendégszeretetét.

Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet igazgatója az együttműködés fontosságáról beszélt.

Bordás István, az MNE elnöke kiegészítette a Szedlacsek Emília által említett adatokat. Arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a kiemelt hétvégén hozzávetőlegesen 150.000 ember vett részt a programokon. Mintegy 2600 közösség kapcsolódott be a rendezvényekbe. A szervezői segítő kollégák száma meghaladta a 7800-at.

A záró rendezvény keretei között került sor az erre az alkalomra kiírt pályázatok díjainak átadására.