Az Erdélyi Közművelődési Egyesület és a Magyar Népművelők Egyesülete együttműködési megállapodást kötött április 7-én, Kolozsváron.

Az EMKE minden évben április elején tartja éves rendes közgyűlését. A szokásoknak megfelelően erre az eseményre meghívják a partner szervezetek képviselőit is. Így rendszeresen képviselteti magát ezen az eseményen a MNE is.

A két szervezet közötti együttműködés hosszabb időre tekint vissza. Az EMKE képviselőit, tagszervezetei minden évben ellátogatnak Kecskemétre a Kárpát-medencei Magyar Kulturális szervezetek Találkozójára. Az MNE több olyan projekt szervezésben is bekapcsolódott amelyben közösen vettek-, vesznek részt magyarországi és erdélyi közművelődési szakemberek. Ezt a jó kapcsolatot formalizálta most az az együttműködési megállapodás amelyet a közgyűlés keretei között írt alá Széman Péter az EMKE és Bordás István az MNE elnöke.

A két vezető tisztségviselő az aláírás után reményét fejezet ki, hogy az eddig is jó együttműködés a továbbiakban még rendszeresebb és hatékonyabb lesz.

A megállapodást ITT tekinthető meg.