A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ adott otthont 2019. február 7-én a 13. Kultúrházak éjjel-nappal nyitó sajtótájékoztatójának. A Sajtó eseményen Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kitért rá, hogy az esemény fő feladata egybeesik a kormányzat azon szándékaival, hogy a helyi közösségi élet fejlesztését és a helyi közösségi értékeket támogassák. „Ennek legmegfelelőbb helyszínei a művelődési házak”.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a sorozat főszervezője méltatta a közművelődésben dolgozó szakemberek munkáját.

Az idei esemény védnöke, Novák Péter dalszerző, énekes, színművész megfogalmazása szerint, ha valahol mindennap értékeket adnak, ott hétköznapi hősöknek kell lennie. „Azokat kell megszólítani, akik pontosan értik a lehetőséggel járó felelősséget, mert itt és most a nemzet intelligenciájának kérdéséről van szó, arról a kívánalomról, hogy mindenhol kiművelt főket kívánunk látni” – állapította meg.

Ezután Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere mondott rövid köszöntőt.

Gazdik István, a Klauzál Gábor Budafok–Tétényi Művelődési Központ igazgatója az általa vezetett intézmény azon programjait ismertette, amivel bekapcsolódnak az esemény sorba.

Az sajtóeseményen elhangzott az is, hogy Idén a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott esemény fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere.