1. november 25-én Budapesten a Cseh Kulturális Intézetben rendezte meg a MANE és a Szent-Györgyi Albert Agóra  a PÁR- BESZÉD Szakmai napot Nemzetközi Kulturális Intézetekkel.

A Találkozón a Cseh Intézet, a British Council , a Portugál Intézet és a Román Kulturális Intézet foglalta össze tevékenységét kiemelve azokat a kapcsolódási pontokat, amelyekkel a MANE tagjai, közművelődési szakemberek, intézmények együttműködhetnek nemzetközi intézetekkel közös projektek megvalósításában.

Sok hasznos együttműködési javaslat és ötlet hangzott el.

Róbel Sándor nyugalmazott nagykövet pedig azokat a konkrét megvalósított gyakorlatokat mutatta be, amelyben egy diplomata messze hazánktól a kultúra klasszikusaira építve párbeszédet teremthet más országok, más kultúrák között.

A jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója Bordásné Kovács Katalin és munkatársa Róbel Gábor  több  Jászfényszarun megvalósított, koreai, iraki  nemzetközi nap programját és tapasztalatait mutatták be a résztvevőknek.

A találkozón több mint  40 szakember vett részt,az ország minden részéből érkezve.A résztvevők között volt 4 közösségszervező szakos hallgató is, akik óriási tapasztalatokkal gazdagodva élték meg ezt a napot!

A jelen levő Szlovén Intézet vezetője és az Osztrák Kulturális Intézet munkatársai felajánlották együttműködésüket a következő szakmai találkozóra.