2020. február 14. és 16. között újra itt a lehetőség, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal keretében az Önök közösségi színtere, művelődési háza, kultúrháza, agórája is a figyelem középpontjába kerülhessen!

A tizennegyedik évébe lépett akció évről-évre több bekapcsolódó intézményt, szervezetet és látogatót vonz. Az országos rendezvénysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi és határon túli közművelődési intézmény és szervezet a kulturhazak.hu weboldalon való regisztrációval majd az akció ideje alatt zajló programjainak feltöltésével.

  • Az eseménysorozat meghirdetője és lebonyolítója a 40 éves Magyar Népművelők Egyesülete, támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Kérjük az akcióban résztvevőket, építsenek településük, térségük közösségeinek aktivitására! Szervezzenek eseményeket a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon. Éjszakai program biztosítása nem kötelező, de lehetőleg minél több helyszínen vállalkozzanak rá. Fontos, hogy olyan programok is szülessenek, amelyek kapcsolódnak szlogenünkhöz:

 

„Mindennap értéket adunk”

 

Miért éri meg csatlakozni?

  • Az eseménysorozatot évről évre egyre többen látogatják, a csatlakozó intézmények száma is folyamatosan növekszik. Legyünk minél többen részesei az akciónak és mutassuk meg a közművelődés hálózatának értékeit!
  • A programsorozat országos jellege és múltja, valamint az egyre érdekesebb programkínálat miatt fokozott médiafigyelem kíséri a rendezvényeket, az országos sajtó évről-évre beszámol a rendezvénysorozatról. Ez az egyetlen olyan közművelődési szakmai programsorozat, amely kiemelt figyelmet kap az országos és a regionális médiában.
  • Az eseményen tavaly több mint 400 intézmény és szervezet 1500 programja várta a látogatókat. A Kultúrházak éjjel-nappal lehetőséget ad arra, hogy olyan helyi vagy környékbeli látogatókat, érdeklődőket is bevonzzon az intézménybe, akik egyébként nem rendszeres látogatói vagy használói a művelődési intézményeknek.
  • Az arculati elemek használatával is hangsúlyozza az adott szervezet, hogy a jól ismert rendezvénysorozat résztvevője. A jelentkező intézményeknek a program arculati elemeinek használata elektronikus és papíralapú információs anyagaikban is kötelező. A 2020-as logócsomag december 16-tól letölthető a http://2020.kulturhazak.hu/  weboldalról.
  • Az idei kiemelt tematika – Minden nap értéket adunk- a művelődési intézmények összetett szerepét és sokoldalúságát állítja a középpontba. Reméljük, hogy a téma ösztönzően hat mind az új jelentkezők, mind a Kultúrházak éjjel-nappalhoz már évek óta csatlakozó intézmények számára, hogy új és innovatív programokkal készüljenek a februári hétvégére.

 

 

Célunk:

  • Egyesületünk 2020-ban is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére egyben értékmegőrző és értékteremtő tevékenységére kívánja felhívni a figyelmet. Rendezvénysorozatunkkal szeretnénk tudatosítani azt, hogy a közművelődési intézmények sokoldalúságuknak, értékközpontúságuknak és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő, fejlesztő munkájuknak köszönhetően meghatározó szerepet töltenek be. Mindennapi életünkben nélkülözhetetlen a szerepük hagyományaink tovább éltetésében csakúgy, mint új kulturális értékeink létrehozásában. Célunk hogy megmutassuk a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenysége milyen sokrétű; közösségépítő. Fejlesztő munkájuk és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.

 

Regisztráció és programok

 

Regisztráció és a programok feltöltésének kezdete a http://2020.kulturhazak.hu/ oldalon 2020. január 1. A regisztráció és programfeltöltés határideje 2020. február 1. Kérjük a csatlakozókat, hogy mielőbb töltsék fel eseményeiket, ezáltal biztosíthatják, hogy minél többen látogassanak el azokra. Kiegészítésre, módosításra ezt követően is van lehetőség.

 

Pályázatok

 

Ismét meghirdetünk, pénzdíjas pályázatokat. Az idei témák a következők:

– Közművelődési plakát pályázat

Fotópályázat közművelődési eseményekről

Reklámspot pályázat

 

Pályázatot itt lehet benyújtani. >>>