A koronavírus-járvány miatt a tervezett programok nem valósulhatnak meg hagyományos formában, ezért a Magyar Népművelők Egyesülete is online szakmai fórumokat szervez hivatalos YouTube-csatornáján. (www.youtube.com/MagyarNépművelőkEgyesülete).

2023-ban újra Magyarország adja Európa Kulturális Fővárosainak (EKF) egyikét. Veszprém városa a balatoni régióval közösen nyerte el a jogot, hogy megrendezze azt az egész éven át tartó programsorozatot, amely fémjelezheti a magyar kultúrát Európában. E rendkívül izgalmas projekt már önmagában is érdeklődésre tarthat számot a közművelődési szakemberek között. Ezen túl azonban az is nagyon érdekes lehet, hogy mindebbe hogyan kapcsolódhatnak be a közművelődési intézmények. Az EKF bemutatására és a közművelődés bekapcsolódási lehetőségeinek számbavételére szerveztünk élő online szakmai fórumot 2020. december 8-án közreműködő partnerünkkel, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-vel.

Bordás István elnök köszöntője után a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. képviselői, Zugschwert Szabolcs projektkoordinációs vezető és Mike Friderika programfejlesztésért felelős igazgató beszélt a Veszprém-Balaton 2023 EKF programról. A közművelődési intézmények részvételi lehetőségeiről az EKF-ben Rábai Anett, az AGÓRA Veszprém Kulturális Központ igazgató-helyettese tartott tájékoztatót.

Az élő közvetítés helyszíne a  Veszprém-Balaton 2023 Zrt. irodájavolt.

A program az NKA támogatásával valósult meg.

—–

A fórumról készült teljes felvétel ITT megtekinthető.