A XI. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot értékelte az MNE-vel közös sajtótájékoztatójában Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára.
A KMO Művelődési Házban tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a több, mint 680 intézmény részvételével zajló eseménysorozat közel 150.000 látogatót vonzott február 9-11. között. Ezen a hétvégén több, mint 4000 közművelődési szakember és kulturális közfoglalkoztatott dolgozott a rendezvények szervezésében. Az államtitkár asszony elmondta, hogy ez az eseménysorozat jelentőségében felnőtt a más kulturális területek által szervezett hasonló rendezvénysorozatokhoz.

Az akció védnöke, Novák Péter színművész élményeiről számolt be az érdeklődőknek. Különösen nagyra értékelte azokat a közösségi programokat, amelyeket az idei szlogen (Mindennapi hagyományaink) jegyében szerveztek a közművelődési intézmények.

Bordás István, az MNE elnöke megköszönte az együttműködő szervezetek hatékony segítségét az akció megszervezésében.

E sajtóesemény keretei között került sor az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmával kiírt pályázatok díjainak átadására.

A díjazottakról részletesebben IIT olvashat.

Závogyán Magdolna értékelő beszéde a youTube-on: