A Magyar Népművelők Egyesülete felhívja tagjait és a közművelődési szakmában dolgozó kollégákat, a megyei szervezeteket, hogy tegyenek javaslatot az Egyesület által adományozható kitüntetések adományozására.

A felhívás letöltése ITT.

Az MNE Egyesületi Plakett kitüntető díj annak az egyesületi tagnak adományozható, aki a Magyar Népművelők Egyesülete szervezeti életében és a kultúra ápolásában, fejlesztésében, a közösségi művelődés érdekében huzamosabb időn át, kiemelkedő tevékenységet folytatott.

Űrlap ITT tölthető ki egy elektronikus űrlap segítségével!

Önkormányzatok a Közművelődésért díj annak a települési önkormányzatnak adományozható, amely hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytat a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén. Olyan finanszírozási és döntéshozatali gyakorlatot alakított ki, amely kiemelten támogatja a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését. Tevékenységében kiemelkedő szerepet játszik a helyi kulturális intézmények, közösségek munkájának elismerése, működésük segítése. A díjra három kategóriában lehet javaslatot tenni: községi, városi, megyei jogú városi vagy budapesti kerületi.

Űrlap ITT tölthető ki egy elektronikus űrlap segítségével!

A javaslatok megtételének határideje: 2022. április 25. 

Kérjük, a rendszertől kapott visszaigazoló e-mailt továbbítsa a kituntetes@mane.hu e-mail címre!

A kitüntetések odaítéléséről az MNE elnöksége dönt.

A díjak 2022. május 18-án Tolnán, a Magyar Népművelők Egyesülete vándorgyűlésén kerülnek átadásra.